Results 1 to 19 of 19

Thread: Invalid forum path specified!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Invalid forum path specified!

    I cant seem to get this right...

    The URL to my forums has always been http://www.clubcamaro.net/forums.

    I installed the portal, and the cmps_index.php file (which I renamed to index.php, and I put it in the root directory) asks me to specify a forum path, which is SUPPOSED to be /forums. Now that I've installed the portal, not only does the portal not show up, my forums themselves dont show up anymore.

    I'm getting this message:

    Invalid forum path specified! Please edit this file and be sure to include the correct path for your $forumpath variable.

    the path should be /forums, right?

    Thanks for any help!
    Aaron

  2. #2
    Administrator Brian's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,467

    Default Re: Invalid forum path specified!

    That's your URL, not your path. If you're not sure how to find your path, please see this thread:

    http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=1343

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Re: Invalid forum path specified!

    EDIT: got it!

    Thanks alot, I'll try it now

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Re: Invalid forum path specified!

    friggin genius, it worked.

    thank you!

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Re: Invalid forum path specified!

    new problem - I'm trying to put a link to the forums in the "site navigation" module. It asks for the url to the page I want it to go to - for some reason my forums are not located in /forums anymore, I keep getting the same error message as before (I've tried both /forums and the complete url, as well as the path that I used above, nothing works)

  6. #6
    Administrator Brian's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,467

    Default Re: Invalid forum path specified!

    Looks like you replaced your forum index.php file with the CMPS. You need to either rename the cmps_index.php file to something other than index.php, move it to a different folder, or follow the instructions in the FAQ forum here about running the CMPS and your forums in the same folder.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Re: Invalid forum path specified!

    ok, figured it out - for some reason the index.php file in the forums folder was a duplicate of the index.php in the /root, with a wrong path too lol. I just replaced the affected index.php file with my backup file and it's all working now!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Default Re: Invalid forum path specified!

    Quote Originally Posted by Brian
    Looks like you replaced your forum index.php file with the CMPS. You need to either rename the cmps_index.php file to something other than index.php, move it to a different folder, or follow the instructions in the FAQ forum here about running the CMPS and your forums in the same folder.
    we were posting at the same time . Thanks for the help anyway, got it all straightened out

    Aaron

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2

    Default Re: Invalid forum path specified!

    my problem is the same but in admin cp in the url I erased the /forum/
    and when I try to enter to the site I login and redirect me to this
    Not Found
    The requested URL /login.php was not found on this server.
    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

  10. #10
    Administrator Brian's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,467

    Default Re: Invalid forum path specified!

    Can you post a link to your site?

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2

    Default Re: Invalid forum path specified!

    thanks Its working now

  12. #12
    Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Louisiana
    Posts
    93

    Default Re: Invalid forum path specified!

    Brian, upon installing this for a friend, i got the invalid path error. Thing is, I copied the path straight from the vBulletin config file that I just installed for him. His forum is working fine but that path wont work for VBadvanced. Vb is installed in /forum and vBadvanced is in root with cmps renamed to index.php...

    Any clue?

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Iowa
    Posts
    3

    Default Re: Invalid forum path specified!

    I just did mine and the vb path in config wasn't the same as the path for the vb advanced

    there is faq in the read me in install package I used find the path I used in for the vbadvanced install

    Hope it helps you out like it did me

    ----------------------------

    Q. I'm not sure how to find the path to my forums.
    A. Look in the "Extras" folder that came with your download for a file called 'forumpath.php'.

    Upload that file to your server into your 'forums' folder where you have vBulletin installed, go to it in your browser, and it should print out the correct path to your forums.

    Copy that path, paste it over what you currently have for your path in cmps_index.php file, and re-upload that file.

    -----------------

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default Re: Invalid forum path specified!

    I hope you can help. We are currently in the process of migrating our forum from SMF to vBulletin.

    I have installed the forum on a subdomain http://forums.hdanddvdbargains.com and I have installed vBadvanced on the main domain www.hdanddvdbargains.com - however whenever I type the home page URL i get the Invalid Forum Path error. I have checked, double checked and triple checked that the path I have entered is DEFINATELY the path of my forum, but the error still occurs. The path to my forums is /home/default/forums.hdanddvdbargains.com/user/htdocs which is exactly what is displayed when I run the forumdisplay.php.

    Any ideas????

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2

    Default Re: Invalid forum path specified!

    OK, I added a new IP address to my dedicated server and pointed this site to it. This fixed the problem, though I don't know why.

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4

    Default

    It wont work for me no matter what i do..


    My forum folder name is boards

    so this is the path i set

    $forumpath = '/boards/cmps_index.php';

    also tried

    $forumpath = '/boards;

    aswell as

    $forumpath = '/boards/

  17. #17
    Administrator Brian's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,467

    Default

    Try this:

    $forumpath = './boards';
    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    4

    Default

    Ok itss working now but where can i go to learn how to set the pages

  19. #19
    Administrator Brian's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,467
    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Invalid forum path
    By Annie^.^ in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 10
    Last Post: 03-03-2006, 02:59 AM
  2. Forum path in index.php on my off-line dev machine (localhost)
    By surfdude in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 1
    Last Post: 11-03-2005, 04:25 PM
  3. Old Warning error but can't correct with forum path
    By DougM in forum Bugs From 1.0.1
    Replies: 8
    Last Post: 09-28-2005, 02:36 AM
  4. Warning: Invalid argument supplied for foreach() in */public_html/forum/*
    By Raider in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 10
    Last Post: 03-21-2005, 08:31 PM
  5. cmps_index.php forum path problem
    By TrickyD in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 7
    Last Post: 06-02-2004, 06:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •