Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

  1. #1

    Default Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Hi

    Like other users i had problems running vbadvanced CMPS 2.2.0 with vbulletin 3.6 using Datastore for APC (modules doesn't work).
    Please check this thread: vBadvanced 2.2 and vB 3.6 Final

    Deactivating the class vB_datastore_APC all run fine in my board. Can you confirm if really vbadvanced is not supporting datastore for APC class?

    Thank you.
    Last edited by Acido; 08-15-2006 at 01:37 AM. Reason: Wrong vB Version

  2. #2

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Please update the thread prefix to vb 3.6.X

    Sorry for bump this thread after 48hs, but i think that it's a important point to clarify.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Hi,

    I have the same problems with vbadvanced Links and Photopost vbgallery both didn`t support APC Datastore.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,185

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    At this time we are not supporting the APC class, I'd suggest using the filecache method.
    Zachery
    I may or may not do things.

  5. #5

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Quote Originally Posted by Zachery View Post
    At this time we are not supporting the APC class, I'd suggest using the filecache method.
    Is under consideration add support for APC? Can we expect some update?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    yeah i have to agree that you should support APC its a very very effective way to use the datastore probably 50% more effective than filesystem and vbulletin supports this without hesitation ?

    Regards
    Mickie
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,185

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Without storing the datastore in APC you can already store it in apc by using the file cache, apc should cache this file.

    I'm not actually sure whats causing the problems and I'll see if I can have brian look at it.
    Zachery
    I may or may not do things.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    cheers zachery

    it 100% is a conflict with the APC as soon as i turn off in the config file its works 100%, i have to have apc as i have a busy forum and it dramaticly increases performance but i also have to have vbadvanced lol

    so looking forward to a fix

    thanks
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,185

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Like I said, use the filecache method, it will sitll help considerably
    Zachery
    I may or may not do things.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    i am because my members need the portal

    but would there be a fix for this or should i look for another portal and believe me im not posting that to try and upset anyone but because i have a large forum and making her as load free is my main interest m8

    thanks look forward to your reply
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  11. #11
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    just checking back to see if datastore has been fixed for the portal ?

    would be really nice fix to make
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,185

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Not at this time, I apologize.
    Zachery
    I may or may not do things.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Quote Originally Posted by Zachery View Post
    Not at this time, I apologize.
    any news on this poeple ? i really need APC support for the portal i would be willing to pay for a fix

    cheers for any info
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  14. #14
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    I've never used APC, so it looks like I'll need to install it locally and play around with things. I'm going to be away this evening and most of the day tomorrow, but will try to look into it on Thursday.

  15. #15

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    All Ok Brian.
    If help, i know that several users have vbulletin running with APC. Be sure that this request (or suggestion) have many people interested.

    Kind Regards.

  16. #16
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    13

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    brian you are a star APC is a memmory caching program that speeds up vbulletin and makes all the difference to big sites

    thanks again m8 i really am grateful

    Regards
    Mickie D
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~
    http://www.digitalworldz.co.uk - Home of cable and satellite.
    ~~~~~~~~###"*"###~~~~~~~~

  17. #17
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    I think getting APC installed took about 50 times longer than finding the solution to the problem.
    For those who have been having a problem with the CMPS and APC, download the attached file below, upload it to your forum/includes/ folder (overwriting the existing one), set your datastore class option in your config.php file back to 'vB_Datastore_APC', and then restart Apache.
    Please note that I have only tested this locally so far, but the new changes in the attached file did the trick for me. I don't see any reason why it wouldn't work for everyone else as well, but I'm adding this disclaimer just to be safe.
    Once you guys have tried this out, please let me know if it did take care of the problem so I can be sure to include the fix in vBa CMPS 2.2.1, and vBa Links 2.0 RC1.

  18. #18
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    13

    Question Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Other than copying the 'vba_cmps_include_top.php' into the /includes folder and then adding the following line...

    PHP Code:
    $config['Datastore']['class'] = 'vB_Datastore_APC'
    ...to the config.php file, I understand that the following...

    PHP Code:
    extension=apc.so
    extension
    ="/usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20020429/apc.so"
    apc.shm_size 32 
    ...needs to be added to the php.ini file within your server.

    Is there anything else I'm missing because I'm still getting the Server 500 errors when accessing the CMPS index.

  19. #19

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Can someone confirm that it is working now with Brian fix?
    -

  20. #20
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,185

    Default Re: Not support for Datastore APC? (vb 3.6)

    Not as of yet.

    I can make brian fix it by installing APC here
    Zachery
    I may or may not do things.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. During Install: "build datastore" error (fatal)
    By seangworld in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 19
    Last Post: 01-22-2006, 08:38 AM
  2. Suggestion: Use datastore instead of query for Forum Titles
    By MarcoH64 in forum Feedback & Suggestions
    Replies: 0
    Last Post: 11-15-2005, 03:42 PM
  3. screwing with table datastore?
    By WA007 in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 4
    Last Post: 10-18-2005, 09:25 AM
  4. Datastore
    By phoenixdown in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2004, 02:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •