Results 1 to 19 of 19

Thread: Problem with attachments in "Moderate.php" & "News.php" modules

  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default Problem with attachments in "Moderate.php" & "News.php" modules

    CMPS 4.0 B1, vB 4.0.1

    Having problems with the attachment table.

    Moderate.php
    Database error in vBulletin 4.0.1:

    Invalid SQL:
    SELECT COUNT(*) AS count FROM attachment WHERE visible = 0;

    MySQL Error : Unknown column 'visible' in 'where clause'
    Error Number : 1054
    Request Date : Thursday, January 14th 2010 @ 05:14:37 PM
    Error Date : Thursday, January 14th 2010 @ 05:14:37 PM
    Script : XXXXX
    Referrer :
    IP Address : XXXXX
    Username : Kevin
    Classname : vB_Database
    MySQL Version : 5.0.87-community
    News.php
    Database error in vBulletin 4.0.1:

    Invalid SQL:

    SELECT attachmentid, a.contentid, filename, a.dateline, counter, IF(fd.thumbnail_filesize > 0, 1, 0) AS hasthumbnail
    FROM attachment AS a
    LEFT JOIN filedata AS fd ON (a.filedataid = fd.filedataid)
    WHERE contenttypeid = 1
    AND contentid IN(15418)
    AND state = 'visible'
    GROUP BY attachment.contenttypeid
    ORDER BY attachmentid;

    MySQL Error : Unknown column 'attachment.contenttypeid' in 'group statement'
    Error Number : 1054
    Request Date : Thursday, January 14th 2010 @ 05:16:45 PM
    Error Date : Thursday, January 14th 2010 @ 05:16:45 PM
    Script : XXXXX
    Referrer :
    IP Address : XXXXX
    Username : Kevin
    Classname : vB_Database
    MySQL Version : 5.0.87-community

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    Quote Originally Posted by KW802 View Post
    News.php
    At line 169 change "GROUP BY attachment.contenttypeid" to "GROUP BY a.contenttypeid".

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    18

    Default Problems Installtion

    Please help me after installation
    1-upload.
    2-change $forumpath
    3-change permession to 777 (modules)
    4-run admincp/vbacmps_install.php
    installation done
    so
    when i run 'cmps_index.php '
    Database error
    Database error in vBulletin 4.0.0:

    Invalid SQL:
    SELECT COUNT(*) AS count FROM attachment WHERE visible = 0;

    MySQL Error : Unknown column 'visible' in 'where clause'
    Error Number : 1054
    Request Date : Friday, January 15th 2010 @ 04:07:28 AM
    Error Date : Friday, January 15th 2010 @ 04:07:28 AM
    Script : http://*****.com/demo/vb/cmps_index.php
    Referrer :
    IP Address : ******
    Username : admin
    Classname : vB_Database
    MySQL Version : 5.0.87-community

  4. #4
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lancashire
    Posts
    127

    Default

    Got this too on an upgrade from the version for 3.8 to the version for vB4.

    Site and upgrade went well, but viewing the index.php page gives that error.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    18

    Default

    So .What is the solution.Pleaseeee

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    Re: http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=38718

    For now, please disable the "Moderation" module.

    ACP => vBa CMPS => Edit Modules => Moderation => Active

    Also, you will get an error from the "News" module as well. Check the thread I linked to above and do the edit in post #2.

    While there, do this edit also.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4

    Default

    Rofl, I was just about to post this, Yeah i'm having this same exact problem but, no one should be getting mad it's Beta.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    29

    Default

    I'm having the exact same issue, however, it's only happening when I'm logged in. When not logged in at all the page seems to display fine.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    Quote Originally Posted by eam View Post
    I'm having the exact same issue, however, it's only happening when I'm logged in. When not logged in at all the page seems to display fine.
    *Which* issue?

  10. #10
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by KW802 View Post
    *Which* issue?
    Sorry - the database error/invalid SQL notice referenced in the first post.

    I disabled the Quick Moderation module and it's working (I wasn't using the News module).

    I hope this is fixed, though, because I and the mods on my site use that quick mod feature extensively.

  11. #11
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    Quote Originally Posted by eam View Post
    ... I hope this is fixed, though, because I and the mods on my site use that quick mod feature extensively.
    I'm sure Brian will take care of it after he does his daily combing of the forums and comes across this one.

  12. #12
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    24

    Default

    same exact issue as post #1 on a fresh vB 4.01 install.

    its not a live site, so ill just idle until brian gets around to doing his thing

  13. #13
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    Quote Originally Posted by dieKetzer View Post
    same exact issue as post #1 on a fresh vB 4.01 install.

    its not a live site, so ill just idle until brian gets around to doing his thing
    Sure, sure, edit the post while I'm replying to it.


    For anybody else who doesn't see "Moderation", it's because it is "Quick Moderation" for the name of the module.

  14. #14
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    24

    Default

    i didnt want to look like a noob!

  15. #15
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    A galaxy far, far away...
    Posts
    6,609

    Default

    [ Thread Split - Moved the different issues in their own threads ]

    [ Thread merge - combined duplicate threads ]
    Last edited by KW802; 01-15-2010 at 12:21 PM.

  16. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default

    Thanks for posting the news.php fix Kevin. For anyone having an issue with the Quick Moderation module, the fix for that has been posted here:
    http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=38742
    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

  17. #17
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2

    Talking

    Quote Originally Posted by KW802 View Post
    At line 169 change "GROUP BY attachment.contenttypeid" to "GROUP BY a.contenttypeid".

    thanks ... your help really worked.

  18. #18

    Default

    That worked!! Thanks sir!

  19. #19
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    29

    Default

    Worked for me too - thanks, Brian.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Search: Modul "User online" for "Ajax Chat" (blueimp.net)
    By Joachim in forum Module & Modification Discussion & Requests
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2009, 03:33 PM
  2. How To Remove "Replies" and "Views" from News Archives
    By DMH in forum "How Do I..." Questions
    Replies: 5
    Last Post: 10-29-2006, 06:12 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-12-2006, 08:28 PM
  4. Latest Topics - Combine "Show New Posts" with "Goto New Post"
    By Tom M in forum Add-On Modules & Modifications
    Replies: 2
    Last Post: 08-08-2005, 11:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •