Results 1 to 18 of 18

Thread: Call to Undefined Function print_portal_output() When Forums Are Closed

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default Call to Undefined Function print_portal_output() When Forums Are Closed

    I have integrated vbadvance in my homepage but I have problem opening it. Funny thing is that I can open it normaly in chrome but in FF, opera and IE8 I get this message:

    Fatal error: Call to undefined function print_portal_output() in [path]/includes/functions.php(6851) : eval()'d code on line 9

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Canada
    Posts
    52

    Default

    Code:
    Fatal error: Call to undefined function print_portal_output() in [path]/includes/functions.php(6851) : eval()'d code on line 9
    I get the very same error when I'm logged out, and attempting to access my home page. When I'm logged in, I do not get that error.

    I recently set up a Test forum to test upgrading vB 3.8.4 to vB 4.0.4. I'm stuck on a couple of seemingly minor vBadvanced issues: 1. The above error, and 2. An alignment issue (I posted about it here).

    I'm contemplating running my site w/out vBadvanced CMPS.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    You are right. I just log in from different page and I can open homepage.
    So problem is opening for guests.
    Hope some support will come soon, I am also doing it on test site and planing to upgrade as soon as I remove all issues.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    Ok, I found something. I am geting this error only if the forum is closed. If I open forum it is working fine.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Canada
    Posts
    52

    Default

    Yes, so on the surface it appears to be just a little annoyance for the webmaster. However, I wonder if it is a symptom of a more serious issue which affects more than what we see at this moment.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    Well it is not "little annoyance" as you said. When you are doing some maintenance which need forum closing, your users and guest will see this error. You will not send them message and the reason of closing, they will think that site is down.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Canada
    Posts
    52

    Default

    That's t rue. However, disabling VBadvanced CMPS (in Plugin Manager) before closing your forum should prevent you from getting the error.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    True, so when we start upgading, last thing we should do is to install VBadvanced CMPS.
    But anyhow, as you said maybe this symptom is more serious issue which affects more than what we see at this moment.
    It has to be fixed.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default

    There shouldn't be any reason guests would get that error if the forums are closed. Do you guys have any other plugins/hacks installed? And what version of the CMPS are you running?
    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    I have almost fresh installed VB4.0.4 with only few plugins. Just removed them all and problem is still there.
    I am running CMPS 4.0.1

  11. #11
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default

    I'm not sure what the problem might be, but if you would like to submit a support ticket via the Members' Area here I'll be gald to take a look at things for you.
    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

  12. #12
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    Just open it, thanks.

  13. #13
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Canada
    Posts
    52

    Default

    Brian, it crossed my mind that the issue(s) may be related to one common thing that Zems and I share, and that is that we both run a test forum.

    In my case my test forum was set up by first cloning my existing vB 3.8.4 into example.com/test/ folder. Then I upgraded to vB 4.0.4 PL1, and then I upgraded to the newest vBadvanced (about three days ago).

    Perhaps I (or both of us) overlooked some config setting somewhere. Perhaps if we did the same upgrade to our live sites we wouldn't experience this issue.

    Please, do share your findings here in the forum, too. Thanks.

  14. #14
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    17

    Default

    I had problems after upgrade so I decide to uninstall and to make new, fresh install.

  15. #15
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Georgia, USA
    Posts
    34,466

    Default

    It looks like there is a small issue that can occur with integrated pages if the forum is turned off. For anyone who's experiencing this issue, you should be able to correct it by going to Admin CP => Plugins & Products => Plugin Manager, edit the 'Integration Output' plugin, and replace the 'Plugin PHP Code' with the following:
    PHP Code:
    if (defined('VBA_PORTAL') AND THIS_SCRIPT != 'adv_index' AND !defined('SKIP_OUTPUT') AND !defined('NOPMPOPUP') AND function_exists('print_portal_output'))
    {
        if (
    THIS_SCRIPT == 'showthread')
        {
            global 
    $thread$pagetitle;
            
    $pagetitle $thread['prefix_plain_html'] . ' ' $thread['title'];
        }

        
    $output print_portal_output($home$vartexttrue);

    Frequently Asked Questions
    CMPS Users Manual

    For vBadvanced software assistance, please use the support forums.
    Unsolicted PMs, IMs, and email will not be responded to.
    If you have a non-software related question or problem with your account, please submit a support ticket.

  16. #16
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    22

    Default

    Nevermind, this was not caused by this plugin but by DownloadsII vBSEO addon. Thanks!
    Last edited by John; 07-22-2010 at 05:08 PM.

  17. #17
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    9

    Default

    Weird just had this issue. This fixed it right up!

    Thanks!

  18. #18
    Join Date
    May 2004
    Posts
    2

    Default

    This issue also occurs, when you have to change your password ("Your password is X days old, and has therefore expired.").

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Call to undefined function: print_portal_output() on line 44
    By 3dc in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 15
    Last Post: 09-06-2010, 08:40 AM
  2. Call to undefined function print_portal_output() error
    By eam in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-2008, 05:14 PM
  3. Fatal error: Call to undefined function: print_portal_output()
    By mcyates in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 17
    Last Post: 09-03-2006, 08:47 PM
  4. Call to undefined function: print_portal_output
    By destro3m in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 1
    Last Post: 06-11-2006, 06:35 PM
  5. Fatal error: Call to undefined function: print_portal_output()
    By digitalje5u5 in forum Troubleshooting / "How do I..." Questions
    Replies: 3
    Last Post: 09-25-2004, 05:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •