Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: 2 Column news format

  1. #1
    Senior Member ibaker's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    296

    Default 2 Column news format

    Ok...I have done a fresh new install of vb (suite) v4.1.9 and CMPS v4.1.2 and only has vb and CMPS installed.

    This is what I ended up with:

    and you can see it in action on http://www.aviationenthusiasts.net

    1. Replace the entire adv_portal_newsbits template with:

    Code:
    <vb:if condition="$newscount % 2"> 
        <table cellpadding="0" width="100%">   
            <tr>  
                <td valign="top" style="border:1px solid #e9e9e9;">   
    <vb:else />
                <td valign="top" width="50%" style="border:1px solid #e9e9e9;">   
    
    </vb:if>
                    <h2 class="blockrow">
                        <a style="color:#930000;" href="{vb:raw vboptions.bburl}/{vb:link thread, {vb:raw news}}"><b><font size="3">{vb:raw news.title}</font></b></a><br />
                        <i><font size="1">{vb:raw news.dateposted} - {vb:rawphrase by_x, {vb:link member, {vb:raw news}, null, 'postuserid', 'postusername'}, {vb:raw news.postusername}}</font></i>
                    </h2>
    
                    <div class="blockrow">
                        <blockquote class="postcontent restore">{vb:raw news.message}</blockquote>
                    </div>
                </td>
    <vb:if condition="$newscount % 2 != 1"> 
            </tr>
        </table>
    </vb:if>
    2. I then changed the settings of the News Module from default to:
    News Forum(s) - I selected the forum that the news posts were in
    Maximum Number of Threads to Display - 4 (MUST BE AN EVEN NUMBER i.e. 2 or 4 or 6 etc)
    Maximum Characters to Display - I changed to 200 but you can enter the number of characters your want to be displayed before the "Read more" link is shown
    Separate News Posts - NO (this is very important to have no instead of yes)

    That's it

    Naturally you can change the template to include other things but what I have provided here is just an example that works.

    Hope it helps!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kent, WA
    Posts
    9

    Default

    Very Nice!

    I was looking at redo one of our sites and I just may have to "borrow" the layout.

  3. #3
    Senior Member ibaker's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    296

    Default

    My pleasure Mate...hope it works out for you

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3

    Default

    So nice, I like it .
    Thank u ^_^

  5. #5

    Default

    Anybody know how to do this for vb3.8?

  6. #6
    Gone. vB is worthless now
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,695

    Default

    Quote Originally Posted by viper357 View Post
    Anybody know how to do this for vb3.8?
    Try playing with this http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=19918

  7. #7
    Gone. vB is worthless now
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,695

    Default

    Quote Originally Posted by 3kshopvn View Post
    up cho bác, chúc bác bán d?t h*ng.
    Post in English

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by ibaker View Post
    Ok...I have done a fresh new install of vb (suite) v4.1.9 and CMPS v4.1.2 and only has vb and CMPS installed.

    This is what I ended up with:

    and you can see it in action on http://www.aviationenthusiasts.net
    I love the look of your site. Very well done.

    If you don't mind me asking, where did you get the video module on your home page, and is it tied in with vbtube?

  9. #9
    Senior Member ibaker's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    296

    Default

    Yes, it is a part of vbTubePro although it is simply the video player of JW Player (http://www.longtailvideo.com/)

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Default

    Is it possible to 2 column without the merging, i mean seperated news like CMS home page.
    All news seen in 2 column format.

    Even if its possibe to Flash News format like;
    1 News
    below that 2 column news.

    thanks.

  11. #11
    Senior Member ibaker's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    296

    Default

    Do you mean like this:
    1 (Copy).JPG

    There is one featured news item in 1 col followed by other news items in a 2 col

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Default

    Ok it seems ok.
    But i really mean news are seperated. and if like a slide show with links it will be perfect. some people did it for vbulletin cms. i am looking for vbadvanced.

  13. #13

    Default

    Thanks ...looks great

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17

    Default

    When I used the code, it pushed my right column off the page. (my page is fixed width, not fluid). Anyway to fix that?

  15. #15
    Junior Member BUDIMAN's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    8

    Default

    Hi, I have a request

    Which code to edit if I want to make it in 3 columns ?

    Tq

  16. #16
    Senior Member ibaker's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    296

    Default

    I don't use vb any more mainly because my sites depend on vba if using vb and I am sorry to see Brian having to focus on other things now then vba products so I use Xenforo now.

    However, give this a try:
    Code:
    <vb:if condition="$newscount % 3"> 
        <table cellpadding="0" width="100%">   
            <tr>  
                <td valign="top" style="border:1px solid #e9e9e9;">   
    <vb:else />
                <td valign="top" width="33%" style="border:1px solid #e9e9e9;">   
    
    </vb:if>
                    <h2 class="blockrow">
                        <a style="color:#930000;" href="{vb:raw vboptions.bburl}/{vb:link thread, {vb:raw news}}"><b><font size="3">{vb:raw news.title}</font></b></a><br />
                        <i><font size="1">{vb:raw news.dateposted} - {vb:rawphrase by_x, {vb:link member, {vb:raw news}, null, 'postuserid', 'postusername'}, {vb:raw news.postusername}}</font></i>
                    </h2>
    
                    <div class="blockrow">
                        <blockquote class="postcontent restore">{vb:raw news.message}</blockquote>
                    </div>
                </td>
    <vb:if condition="$newscount % 3 != 1"> 
            </tr>
        </table>
    </vb:if>
    Note that the number of news items in Maximum Number of Threads to Display has to be a number dividable by 3

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6

    Default

    Hi, I have a request

    how to control title, i just want fixed two line no more

    see image for more detail :


  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6

    Default

    no one can help me ?

  19. #19

    Default

    Is there a way to limit number of characters of the News Name? Thank You

  20. #20

    Default

    Also 3 column is not working. The third news gets displayed outside of the wrapper.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. date format in news module
    By bela-meaad in forum "How Do I..." Questions
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2011, 06:24 AM
  2. Can this be done? News Format
    By RetroDreams in forum "How Do I..." Questions
    Replies: 4
    Last Post: 06-26-2007, 09:19 PM
  3. Modules change format from center to right column...
    By djroppolo in forum Troubleshooting & Problems
    Replies: 7
    Last Post: 05-12-2007, 11:01 AM
  4. News module: How can I change date format?
    By tresor in forum "How Do I..." Questions
    Replies: 4
    Last Post: 04-28-2007, 12:04 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •